Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Презентація книг Авдєєнка С. І. у бібліотеці

Сьогодні до бібліотеки училища завітав шановний гість, краєзнавець, історик, автор книг про наш край та наших земляків. Сергій Іванович Авдєєнко розповів студентам училища про  видатних мелітопольців, художників О. Тишлера і О. Фесюка. Презентація книг автора «Александр Тышлер и Украина» і «Александр Фесюк, старик с душой юноши» відбулася 21 листопада у читальному залі бібліотеки.

Книга  «Александр Тышлер и Украина», розповідає про всесвітньо відомого графіка і живописця, ім’я якого стоїть в одному ряду з Казимиром Малевичем, Василем Кандинским, Марком Шагалом.  Картини Олександра Григоровича написані в стилі авангарду, але вони, швидше, нагадують безперервну казку з чарівними, неземними жінками, гротескними істотами. Презентована книга стала продовженням вже відомої книги про життя і творчість художника, що вийшла у  2012 році  «Александр Тышлер и Мелитополь».

Книга «Александр Фесюк, старик с душой юноши», присвячена видатному нашому земляку.  О. Фесюк  тривалий час очолював одне з найстаріших літоб'єднань в Україні - Мелітопольське ЛІТО. Двадцять п'ять років Олександр Артемович керував молодіжною студією художників-початківців.Картини О. Фесюкавідомі не тільки українському глядачеві – деякі з картин зберігаються у приватних зарубіжних колекціях. Він є авторомпоетичних збірок «Перекличка», «Хмари», «Моя Луна», «Міра плати», «Гарячий цвет», «Яблоко согласия».