Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Присвята Кобзарю

2014 рік знаменний 200-річчям від дня народження Т.Г.Шевченка. Відомий у всьому світі поет і художник для України є духовним лідером, пророком, борцем, символом української нації.

У бібліотеці училища протягом року було організовано цикл книжкових виставок, присвячених життю і творчості Кобзаря,  під загальною назвою «Шевченкіана»:

1.     Виставка-вікторина «Чи знаємо ми Кобзаря?»

2.     Музична Шевченкіана

3.     Художня Шевченкіана.

Проведені заходи дозволили показати якомога більше граней таланту Т.Г.Шевченка, адже у його творчості тісно переплелися поезія, музика, живопис.

Книжкова виставка «Музична Шевченкіана»,  приурочена до Дня музики, познайомила відвідувачів бібліотеки з творчістю композиторів та їх музичними творами, натхненням до створення яких стали вірші Т.Шевченка. Ще за життя поета з’явилася велика кількість народних пісень та пісень-романсів на його слова. До творчості Шевченка звертались видатні композитори України: С.Гулак-Артемовський, М.Лисенко, С.Воробкевич, П.Сокальський,  К.Стеценко,  Д.Ревуцький, С.Людкевич, А.Штогаренко, М.Скорик, Г.Майборода та багато інших. Як писав М.Грінченко: «Поезії Шевченка стають піснями, поета не тільки читають, але й співають».

Наступна виставка з циклу «Художня Шевченкіана» представила читачам  книги та періодичні видання, сторінки яких присвячені життєвому реалізму, енергетиці і величі живопису Т.Шевченка. За словами Леонардо да Вінчі: «Малярство – це німа поезія, а поезія – промовисте малярство». Шевченко, без перебільшення, був не лише геніальним поетом, а й художником.

Поезія Тараса Григоровича стала темою живописних творів українських художників В. Касіяна, В.Лопати, І.Марчука та інших.

Книги представлені на виставці, викликали зацікавлення у студентів училища.