Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Тиждень народної музики на ПЦК Народних інструментів

З 28.03. до 02.04. в училищі проходив тиждень народної музики.

Його початком стала доповідь викладача Є. П. Кеменчеджи на тему «Самопідготовка студентів-інструменталістів». Викладач надав цінні поради щодо підготовки студентів до занять, оптимального розподілу часу для самопідготовки. У щільному графіку занять це дозволить якісніше опановувати навчальну програму та віднайти час для роботи за інструментом.

29.03. в актовій залі училища провів свій перший сольний концерт студент 31 групи Максим Пренко (викладач баяну Козюра І. Д.). У програмі прозвучали твори класичної музики, оригінальні твори для баяну, обробки народної музики, був виконаний концерт для баяну з фортепіано (концертмейстер Ю. А. Атаманчук). Ведуча концерту Ю. В. Юдіна коротко і змістовно надавала інформацію про авторів та історію створення творів. Концерт пройшов у теплій творчій атмосфері на «одному диханні». Для підготовки та виконання 10 номерів соло і викладач, і соліст доклали багато зусиль. Концерт подарував яскраві, незабутні враження всім присутнім та став доброю мотивацією щодо подальшої роботи у цьому напрямки для студентів. Дякуємо за свято, Іван Дмитрович та Максим!

30.03. для участі у заходах Тижня народної музики було запрошено інструментальний ансамбль «Карусель» м. Енергодар, у складі якого грали випускники минулих років відділення народних та духових інструментів училища. На концерті звучали твори різних стилів: танго, обробки народних пісень, естрадна та класична музика. Присутні гості та студенти були в захваті від високого професійного рівня виконавців.

Щира подяка ансамблю «Карусель» за подароване натхнення.

Вже традиційним став конкурс «Кращий за фахом», який пройшов 31 березня у рамках Тижня народної музики на ПЦК народних інструментів.

Його мета – розкриття творчої обдарованості студентів; активізація роботи та підвищення якості виконання дипломних робіт з предметів «Інструментовка», «Методика роботи з оркестром», «Диригування та читання партитур»; обмін досвідом та творчими досягненнями виконавців-інструменталістів. На конкурс виносились твір з власної інструментовки для повного складу оркестру, підготовлений в концертному варіанті, два різнохарактерних інструментальних твори.

В журі конкурсанти надавали: партитуру, партії; клавір; аналіз інструментовки; рецензію викладача.

Критеріями оцінювання «Кращого за фахом» були артикуляційна точність, віртуозність, самобутність індивідуального трактування та його художня переконливість. Художня цінність твору і доцільність включення його в репертуар оркестру, диригентська майстерність.

Студенти на професійному рівні показали практичні роботи в концертному виконанні:

Я.Христомалис «Соловей». Артур Морміль.

 

Дж.Гершвін  «Я ощупаю ритм». Віктор Фесенко

 

2 квітня пройшли збори для батьків студентів спеціалізації «Народних інструментів». Концертний виступ оркестру училища та солістів-виконавців – на початку заходу. Випускники виконали програму Державного іспиту з дисципліни «Диригування та читання партитур».

Яскравими були виступ ансамблю студентів IVкурсу та сольні номери. «Офіційна» частина батьківських зборів була присвячена стану успішності та відвідуванню навчальних занять студентами.

Батькам висловлена подяка за активну співпрацю.

Голова ПЦК народних інструментв Т.А.Фтіц