Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Всеукраїнський фестиваль національних культур «Дружба»

29 вересня у Миколаєві відбувся Всеукраїнський фестиваль національних культур «Дружба», на який був запрошений колектив з Мелітополя – народний ансамбль німецької пісні «Едельвейс» (керівник Юлія Чабанова). У складі колективу – студенти та викладачі ПЦК диригентсько-хорових та музично-теоретичних дисциплін.

Цей фестиваль проходить щорічно і об'єднує представників багатьох національностей, які проживають на території нашої країни.

Зранку на головній площі – Соборній, працювало «Містечко дружби», деможна було ознайомитися з традиціями та культурою етнічних спільнот,навчитися народному ремеслу на майстер-класах і спробувати страви національної кухні.

У «Містечку дружби» національними товариствами було підготовлено фотозони, де всі бажаючі могли сфотографуватися на тлі визначних національних пам'яток кожного народу.На сцені проходив концерт, на якому можна було побачити запальні танці та послухати народні пісні нарізних мовах.

Фестиваль «Дружба» пройшов урочистим парадом по головній вулиці міста. Яскравою різнобарвною колоною, в національних костюмах,  і з атрибутикою пройшлися білоруси і поляки, росіяни і болгари, німці та чехи, дагестанці і месхетинські турки, вірмени й греки.

Завершився фестиваль національних культур гала-концертом на сцені Обласного палацу культури.

Аліна Юдіна,

учасниця народного ансамблю німецької пісні «Едельвейс»