Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Студентський хоровий колектив «Світанок» став переможцем V Міжнародного конкурсу вокальних ансамблів і хорів імені Дмитра Бортнянського, 24 — 27 листопада 2016 р. м. Київ

Конкурс носить ім’я одного з найвидатніших українських композиторів – Дмитра Бортнянського, творчість якого стала частиною не тільки національної, але й світової культури. Основною метою конкурсу є поширення творчої та духовної спадщини великого композитора. Щорічний Міжнародний конкурс вокальних ансамблів і хорів імені Дмитра Бортнянського, заснований у 2010 р. в Києві благодійним фондом «ВІВАТ АРТ» за організаційної підтримки Національного комітету музичної Ради/ЮНЕСКО за сприяння Міністерства культури України та Київської міської державної адміністрації.

У конкурсі змагаються молоді вокалісти академічного та народного напрямку вокально-хорової музики. В цьому році учасниками конкурсу стали колективи з Кам'янця-Подільського, Івано-Франківська, Білої Церкви, Києва, Кропивницького, Рівного, Житомира, Миколаєва, Запоріжжя, Мелітополя.

Студентський хоровий колектив «Світанок» (худ.керівник та диригент – Юлія Чабанова) в номінації «Народний вокал» став володарем І премії!

Прослуховування проходили у Великому залі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а заключний концерт та нагородження лауреатів – у Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Головою журі конкурсу був Володимир Рожок, ректор Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського.

У складі журі – відомі виконавці і педагоги, титуловані діячі мистецтв: Ірена Лаурушене, завідуюча кафедрою сольного співу Литовської академії музики і театру; Леся Дичко – композиторка, професор Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського; Микола Лисенко – художній керівник і диригент Державного естрадно-симфонічного оркестру України, Протодиякон і регент Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря; Дмитро Болгарський – професор Інституту Мистецтв НПУ імені М. П. Драгоманова, регент Свято-Троїцького Іонинського монастиря, викладач Київської Духовної Академії і Семінарії.

 

Викладач ПЦК музично-теоретичних та

диригентсько-хорових дисциплін А. В. Юдіна