Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Тиждень хорової музики

Щорічно  на початку травня предметно-циклова комісія диригентсько-хорових та музично-теоретичних дисциплін Мелітопольського училища культури проводить тиждень своєї комісії.

 

Цього року студенти та викладачі на високому рівні продемонстрували практичні навички та вміння з диригування та постановки голосу.

Концерт-реквієм, присвячений Дню Перемоги, відбувся на Братському меморіалі 9 травня. Традиційно хоровий колектив училища разом з народним хором ветеранів «Фронтовичка» та народною хоровою капелою «Таврія» імені Леоніда Шермейстера  співали пісні воєнних років, віддячуючи всім загиблим в боях за Велику Перемогу (художній керівник та диригент Заслужений працівник культури України Юлія Чабанова, концертмейстери О.Островський, А.Білий).

Великій Перемозі була присвячена зустріч першокурсників з народним хором ветеранів «Фронтовичка». Учасники бойових дій, діти війни ділилися з молоддю спогадами воєнних років, читали вірші і, звичайно, співали воєнні пісні.

У конкурсі  виконавців народної пісні  студенти хорового відділення демонстрували практичні знання з постановки голосу: чистоту інтонування, палітру вокальних нюансів, досконале володіння голосовим апаратом у співі української  народної пісні в різних обробках та з різним супроводом - фортепіано, баян, «мінусовка». Переможцями стали: І місце - Богданова Євгенія та Шпаренко Анастасія, ІІ місце - Каплун Надія та Шкаруба Тетяна, ІІІ місце - Агєєва Марина.

Про значний внесок в історію створення української хорової та вокальної музики Сидора Івановича Воробкевича (1836–1903) –  українського письменника, композитора, диригента, педагога, автора творів про історичне минуле українського народу, патріотичних віршів і ліричних пісень, повістей, поем, музичних творів, хорів на тексти Тараса  Шевченка, Івана Франка, Юрія Федьковича та статей з питань музики, 180-річчя якого святкувала музична спільнота всього світу, розповідалося у радіогазеті «Жайвір весни народження», яку підготували та провели студенти ІІІ курсу разом з викладачем - методистом Юдіною Ю.В.

Відкрите заняття з сольфеджіо із студентами ІІІ курсу спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» підготувала та провела викладач-методист Юдіна Ю.В. Навчальна дисципліна «сольфеджіо» сприяє розвитку музичної пам’ яті, відчуття метроритму, формуванню внутрішнього музичного слуху та музичного мислення студентів, вихованню навичок чистого інтонування.

Очікувану перемогу принесли училищу та відділенню хорових дисциплін лауреати XVВсеукраїнського юніорського конкурсу вокальної, диригентської майстерності  (м. Ніжин).

В номінації «Диригування» І місце посіла студентка IVкурсу Завойська Альона (клас викладача Юдіної А.В.), ІІІ місце у студентки ІІІ курсу Каплун Надії (клас викладача Антоненко В.М.). В номінації «Постановка голосу» Каплун Надія зайняла почесне ІІІ місце (клас викладача Антоненко В.М.).

Вітаємо переможців та бажаємо подальших творчих здобутків!

    

Підготувала: голова ПЦК музично-теоретичних

та диригентсько-хорових дисциплін,

викладач-методист   Ю.В. Юдіна