Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Премія імені Якова Новицького

Департамент культури та інформаційної політики Запорізької облдержадміністрації у жовтні 2021 року провів засідання на здобуття обласної Премії за досягнення в краєзнавчій роботі імені Якова Новицького.

Премія заснована з метою вшанування пам’яті видатного історика, археолога, етнографа, фольклориста, краєзнавця, педагога Якова Павловича Новицького, збереження культурної спадщини, дослідження та популяризації історії, культури, звичаїв і традицій, розвитку і пропаганди краєзнавства Запорізького краю, підтримки діячів науки, культури і туризму, громадських активістів краєзнавчого руху, творчих спілок та музейних працівників.

Премія надається у п’яти номінаціях:

  • за визначні видання з краєзнавства;

  • за активну популяризацію історії та культури краю;

  • за дослідження, збереження і відродження нематеріальної культурної спадщини;

  • за визначні досягнення в музейній та пам’яткоохоронній діяльності;

  • за науково-організаційну та просвітницьку діяльність у краєзнавстві.

Премія встановлюється для одного лауреата у кожній номінації та не підлягає розподілу між кількома претендентами в межах однієї номінації.

Вже багато років на базі кабінету Народної музичної творчості Мелітопольського фахового коледжу культури і мистецтв проводиться велика робота щодо збереження народнопісенних традицій, обрядів та звичаїв нашого регіону, в тому числі елементу нематеріальної культурної спадщини «Степовий розспів Запорізького краю». Керує цієї роботою викладач-методист, керівник Народного аматорського фольклорного ансамблю «Веснянка» (носіїв НКС), та студентського вокально - фольклорного ансамблю «Візерунок» Сергєєва Тетяна Анатоліївна.

За  дослідження, збереження і відродження нематеріальної культурної спадщини «Степовий розспів Запорізького краю» Тетяна Анатоліївна Сергєєва вперше для нашого навчального закладу стала Лауреатом ПРЕМІЇ імені Якова Новицького.

Колектив Мелітопольського фахового коледжу культури і мистецтв вітає ТЕТЯНУ АНАТОЛІЇВНУ з престижною винагородою і бажає здоров’я та подальших творчих здобутків!

 

                                                                                                 Дирекція коледжу

5