Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Всеукраїнський конкурс з теорії музики

У лютому 2021 року Харківським національним університетом мистецтв імені І. П. Котляревського при підтримці Міністерства культури та інформаційної політики України відбувся Шостий Всеукраїнський конкурс з теорії музики імені Т. С. Кравцова.

Конкурс мав на меті залучення художньо обдарованої молоді до активної творчої і науково-дослідницької діяльності, а також вшанування пам’яті та пропагування творчості українського композитора та науковця Т. С. Кравцова (1922–2013).

У Конкурсі, який в цьому році проходив дистанційно і складався з одного письмового тура,  взяли участь студенти III-IV курсів спеціалізації «Теорія музики» та виконавських спеціалізацій мистецьких навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та учні 10-11 класів середніх спеціалізованих музичних шкіл, а також студенти/учні інших (молодших) курсів/класів.

 Конкурс проводився згідно з програмними вимогами дисциплін теоретичного циклу в обсязі, визначеному для вищевказаних навчальних закладів.

Завданнями Конкурсу були: написати три різні (за кількістю голосів) обробки запропонованої української народної пісні «Ішов козак потайком»: двоголосну, триголосну, а також одну гомофонно-гармонічну обробку у вигляді мелодії із супроводом та зробити письмовий аналіз трьох обробок: мелодики, гармонії, метро-ритму, складу (фактури), форми.

Цього року географія учасників була надзвичайно різноманітною – свої роботи представили 34 юних музичних теоретика з Житомира, Дрогобича, Харкова, Чернівців, Тернополя, Полтави, Бахмута, Рівного, Вінниці, Сум, Сєвєродонецька, Кривого Рога, Полтави, Миколаєва, Черкас, Львова.

Запорізьку область і місто Мелітополь на Всеукраїнському конкурсі з теорії музики представив студент ІІ курсу спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво» (духові інструменти) Синявський Станіслав  (викладач Юніта Юдіна).

sinayvskiy yudina