Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Робота кабінету музично-теоретичних дисциплін у І семестрі 2018-2019 р.

Основною метою роботи кабінету музично-теоретичних дисциплін є забезпечення оптимальних умов для організації навчально-виховного процесу та реалізації завдань відповідно до Закону України «Про вищу освіту».

Основними завданнями у роботі кабінету були створення передумов для організації самостійної роботи студентів, індивідуальної підготовки викладачів до занять та підвищення їх науково-методичного рівня, реалізації практично-дійової і творчої складових змісту навчання.

План роботи кабінету на І семестр поточного року складався з наступних розділів: організаційно-методична робота, матеріальне забезпечення, бібліографічна та інформаційна робота, виховна робота із студентами.

Для виконання навчальних планів і програм спеціальності 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» спеціалізацій «Видовищно-театралізовані заходи», «Народне інструментальне мистецтво», «Народне пісенне мистецтво», «Народна хореографія» денного та заочного відділень викладачем Юдіною Ю.В. були розроблені робочі навчальні програми з навчальних дисциплін «Теорія музики», «Гармонія», «Музична грамота», «Музична грамота і сольфеджіо», «Музична література», «Історія музики».

Для проведення рубіжного та семестрового контролю знань студентів  були розроблені: Положення про іспит з навчальних дисциплін «Теорія музики», «Сольфеджіо» для студентів IIкурсу спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» спеціалізації «Народне пісенне мистецтво», «Народне інструментальне мистецтво»; Положення про диференційований залік для студентів І курсу спеціальності 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності», 023 «Хореографія» спеціалізацій «Народне пісенне мистецтво», «Народне інструментальне мистецтво», «Народна хореографія», «Видовищно-театралізовані заходи» з навчальних дисциплін «Музична грамота», «Музична грамота і сольфеджіо», «Теорія музики», «Сольфеджіо». Підготовлені екзаменаційні білети з «Сольфеджіо», «Теорії музики» для студентів 25 та 27 груп. Проведено директорські контрольні роботи з навчальних дисциплін музично-теоретичного циклу «Сольфеджіо», «Теорія музики», «Гармонія». Проведені модульні контрольні роботи з навчальних дисциплін «Сольфеджіо», «Музична грамота», «Музична грамота і сольфеджіо», «Теорія музики», «Історія музики».

До Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти направлені методичні вказівки «Самостійна робота студентів з навчальної дисципліни «Гармонія» для вищих навчальних закладів культури і мистецтв І-ІІ рівнів акредитації (спеціальність «Менеджмент соціокультурної діяльності», спеціалізація «Народне пісенне мистецтво)» - укладач Юдіна Ю.В.

Викладач ПЦК Юдіна Ю.В. отримала сертифікат на публікацію матеріалу в каталозі «Відкритий урок:розробки, технології, досвід» (робота публікується у № 01/2019, березень 2019) та свідоцтво про публікацію на сайті «Всеосвіта» методичної розробки відкритого заняття з сольфеджіо.

Викладачі Юдіна А.В., Юдіна Ю.В. прийняли участь у роботі Всеукраїнської та Міжнародної наукових конференцій в містах Харків, Дніпро з методичними напрацюваннями та отримали сертифікати про участь. У жовтні під патронатом Міністерства освіти і науки України на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького був проведений Всеукраїнський науково-методичний семінар. Сертифікацію учасників заходу отримали Юдіна А.В., Юдіна Ю.В.

Підвищення кваліфікації шляхом стажування на базі кафедри теорії і методики музичної освіти та хореографії МДПУ ім. Б.Хмельницького з 1жовтня 2018 по 1 листопада 2018 року без відриву від основної роботи пройшли концертмейстер ПЦК Мужевенко Д.Л., викладачі Юдіна А.В., Юдіна Ю.В.

Протягом навчального семестру робота кабінету музично-теоретичних дисциплін була спрямована на виконання методичної загально училищної теми «Училище як науково-методичний центр міста Мелітополя перетворення в інтеркультурну столицю Північного Приазов’я».

У вересні 2018 року студенти другого та четвертого курсів хорових дисциплін разом із  викладачами ПЦК Юдіною А.В., Юдіною Ю.В. прийняли участь у Всеукраїнському фестивалі національних культур «Дружба» в місті Миколаєві, де представляли німецьку культуру разом з народним ансамблем народної пісні «Едельвейс» (керівник Юлія Чабанова). За підтримку у підготовці й проведення Містечка Дружби викладачі були відмічені подяками Миколаївського міського голови О.Ф.Сенкевича та Голови національних товариств Миколаївської області Л. С-М. Каймаразової.

У грудні 2018 року викладач ПЦК диригентсько-хорових дисциплін Юдіна Аліна Валентинівна разом із студентами хорового відділення зайняла призові місця у IVВсеукраїнському фестивалі-конкурсі вокально-хорового мистецтва ім. Валерія Ярецького «Подільська ліра», який відбувся в м. Хмельницький. Подяку за високу фахову підготовку і достойне виховання спеціалістів-диригентів від директора Хмельницької філармонії Олександра Драган та директора фестивалю Лілії Качуринець отримали дирекція, голова ПЦК та викладачі диригентсько-хорової комісії училища.

Студентка третього курсу Деменчук Єва (клас викладача Юдіної Ю.В.) прийняла участь у  Першому турі Четвертого всеукраїнського конкурсу з теорії музики імені Тараса Кравцова, який проводився для студентів мистецьких навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації та учнів середніх спеціалізованих музичних шкіл на базі Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського.

Студентка четвертого курсу Риженко Катерина отримала першу премію ІІ міжрегіонального конкурсу патріотичної пісні та поезії «Слався, рідно Україно!», який проводився під патронатом Департаменту освіти і науки ЗОДА в листопаді 2018 року.

 

 

Завідувач кабінетом

музично-теоретичних дисциплін

Юдіна Ю.В.