Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

ДРУЖНІ ГОСТИНИ «РІЗДВЯНІ ДЗВОНИ НІМЕЧЧИНИ»

   В бібліотеці ім. М. Горького відбулися дружні гостини «Різдвяні дзвони Німеччини» за участю студентів тавикладачів ПЦК диригентсько-хорових дисциплін, міської громадської організації українсько-німецької культури «ZUHAUSE» та ансамблю німецької пісні «Едельвейс».

   Різдво є одним з найулюбленіших свят безлічі людей в різних куточках світу. Його відзначають з деякими особливостями в кожній державі, але скрізь обов’язково присутнє трепетне таїнство і частинка чарівництва, в яке вірять і діти, і дорослі. Така європейська країна, як Німеччина, не є винятком і її населення  вважає Різдво одним з найбільш значущих свят у році.

   Запрошені гості розповіли відвідувачам бібліотеки, що історія святкування Різдва в Німеччині почалась з незапам`ятних часів і присвячена радості з приводу народження Ісуса Христа.

   З цікавої презентації та емоційної розповіді присутні дізналися про традиції і символи чарівного свята. Це дотримання Адвенту, Різдвяний вінок та ялинка, численні ярмарки, Різдвяна зірка та інше.

   Всі цікавилися: як у Німеччині прикрашають домівки у цей час, які традиційні страви подають до сімейної вечері та ін.

   Святковий настрій підтримала музична частина зустрічі. У виконанні ансамблю німецької пісні «Едельвейс» пролунали «Сніжний вальс», «О, веселе Різдво» та інші пісні, які припали до душі присутнім.

   Особливо теплими оваціямивсі зустріли дитячу Різдвяну пісню, якій більше ніж 180 років «Дзвени, дзвоник» та гімн Різдва «Тиха ніч».

   Приємну атмосферу в залі створювали яскраве національне німецьке вбрання артистів та святкові подарунки.

   Ось такі дружні гостини відбулися в бібліотеці в рамках Плану міжкультурної інтеграції міста за підтримки Міжнародної організації з міграції та фінансування Європейського Союзу.

Юдіна А.В.,

викладач ПЦК диригентсько-хорових дисциплін