Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Міжнародний семінар-практикум

30 вересня 2019 року на базі Мелітопольського Державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького відбувся III Міжнародний семінар-практикум  «Жива культура в умовах глобалізації: охорона та популяризація нематеріальної культурної спадщини як відповідь на виклики сучасності».

В рамках заходу була створена фотовиставка «Охорона традиційних ремесел і мистецтв як запорука миру», яку презентувала заступник директора Центру розвитку «Демократія через культуру (м. Київ), фасілісатор ЮНЕСКО з питань НКС Валентина Володимирівна Дем’ян.

Учасники і гості  із Колумбії, Литви, Болгарії, України мали нагоду поспілкуватися за круглим столом на тему: «Народна творчість як джерело  нематеріальної культурної спадщини та спосіб трансляції культури і національного характеру». Модератором круглого столу виступила директор науково-методичного Центру з вивчення НКС народів Приазов’я МДПУ імені Б.Хмельницького Олена Семенівна Арабаджи.

В роботі круглого столу приймала участь викладач-методист, член обласної комісії з питань нематеріальної культурної спадщини Запорізької області Тетяна Анатоліївна Сергєєва.

Як керівник Народного аматорського фольклорного ансамблю «Веснянка» с. Данилоіванівка Мелітопольського району та студентського вокально-фольклорного ансамблю «Візерунок» Мелітопольського училища культури, разом з презентацією і демонстрацією відеоклипу Тетяна Анатоліївна розповіла про напрямки пошуково-збирацької роботи, відродження та популяризації народнопісенних традицій та елементу НКС «Степовий розспів Запорізького краю».

Особливе враження на учасників справив, спеціальний гість семінару-практикуму, етнографічний фольклорний ансамбль «Бірлік» (Литва), керівник Іна Лавринович, хореограф – Катерина Воропай.

Завідувач методичного кабінету Т.А. Сергєєва