Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Накопичуємо досвід

   З 30 травня до 4 червня 2019 року на базі Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 30 працював пункт перевірки завдань відкритої форми сертифікаційних робіт учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

     Мені пощастило другий рік поспіль долучитися до цієї цікавої й водночас неймовірно відповідальної роботи. Побувати в самому центрі перевірки, побачити на власні очі, як пишуть інші учні, порівняти з уміннями наших студентів, зробити певні висновки та грамотно спланувати подальшу навчальну діяльність – це викликає інтерес і надихає на роботу. З іншого боку, робота пов’язана з великою відповідальністю: як не помилитися, як правильно оцінити. І саме ця ланка роботи якісно продумана Дніпропетровським регіональним центром оцінювання, бо роботу перевіряє кілька екзаменаторів і завжди можна проконсультуватися зі старшим екзаменатором. Як з’ясувалося, тут діє неписане правило: у суперечливих ситуаціях  завжди оцінюють на користь учня.

       З побаченого й відчутого можна сказати: ЗНО – це чудовий стимул для праці. І якщо викладачсебе поважає і хоче знати більше, він не повинен обмежуватися лише викладанням, а набувати, по можливості, різнопланового досвіду…

викладач української мови З.В.Скляренко