Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

До 80-ої річниці утворення Запорізької області

До 80-ої річниці утворення Запорізької області Київське видавництво «Ліра» надрукувало збірку українських народних пісень з елементом нематеріальної культурної спадщини «Степовий розспів Запорізького краю», авторка – викладач-методист училища Сергєєва Тетяна Анатоліївна.

Науково-дослідницька робота народнопісенних традицій Мелітопольщини та Запорізької області Тетяною Анатоліївною була розпочата ще у 2012 році на основі репертуару носіїв елементу – Народного аматорського фольклорного ансамблю «ВЕСНЯНКА» с. Данилоіванівка Мелітопольського району та супутника ансамблю – студентського вокально-фольклорного ансамблю «ВІЗЕРУНОК» Мелітопольського училища культури.

У передмові до збірки надається інформація про перелік елементів НКС на місцевому, обласному, національному рівнях і напрямки роботи по збереженню та популяризації елементу за вимогами Міжнародної конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини.

Наприкінці збірки додаються історичні джерела зародження та існування Народного аматорського фольклорного ансамблю «ВЕСНЯНКА», якому в 2018 році виконалось 45 років. На обкладці збірці – кольорові колажі з фотографіями колективів. Сергєєва Т.А. отримала СВІДОЦТВО про реєстрацію авторського права на збірку від 14.01.2019 році.

Завідувач методичного кабінету: Сергєєва Т.А.