Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Міжнародний проект «Multilingual education in Ukraine»

   28 вересня на базі факультету іноземної філології ЗНУ в рамках дводенного міжнародного проекту «Multilingual education in Ukraine» відбувся семінар «Багатомовна освіта в Україні»

 на базі ФІФ, який  став можливим завдяки підтримці Посольства США в Україні та адміністрації ЗНУ, зокрема його ректора Миколи Фролова, проректора з наукової роботи Геннадія Васильчука й декана ФІФ Галини МорошкіноїКоординатором робочої групи заходу виступила доцент кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови Олександра Головко.

Почесними спікерами міжнародного семінару стали викладачі іноземної, носії англійської мови: Луїс Переа (ФІФ Миколаївського національного університету імені Василя Сухомлинського) та Франциско Ресто (м. Слов’янськ).

Відкрив захід ректор Запорізького національного університету Микола Фролов, який привітав усіх учасників із початком їх плідної роботи.

Декан факультету іноземної філології Галина Морошкіна привітала колег із початком роботи семінару, побажала успіхів у подальшій результативній діяльності упродовж двох днів та запросила на пробне тестування з іноземних мов (англійської, німецької та французької).

Під час пленарного засідання здоповідями виступили чимало доповідачів. Так, викладач Тетяна Козлова розмірковувала про реальність та міфи багатомовної освіти;  викладач Олександра Головко представила порівняльну лінгвістичну картину в Європі та Україні, а Луїс Переа – в США.

         Згодом робота учасників семінару продовжилася у воркшопах, які тривали впродовж двох днів від таких тренерів, як Луїс Переа, Франциско Ресто, Олеся Головко, Світлана Запольських, Катерина Сіріньок-Долгарьова, Ірина Андрєєва, Світлана Вавіліна, Марина Залужна, Катерина Василина, Тетяна Уділова, Марина Воробйова, Олена Тупахіна, Оксана Телкова та інших.

Кожен учасник отримав сертифікат про підвищення кваліфікації та висловив своє враження про участь у заході.

Почесні спікери міжнародного семінару, викладачі іноземної мови, носії англійської Луїс Переа та Франциско Ресто поділилися враженнями від перебування в ЗНУ. Подякували за запрошення та висловили сподівання, що захід бувкорисним для всіх його учасників.

Підготували викладачі іноземної мови Капріор Н.Г. та Луценко К.Ю.