Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Підсумки мовно-літературного конкурсу

      На виконання наказу МОН України від 30.09.2010р. № 928/2010 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка» та наказу училища № 155-осн. від 11.10.2013 р. в училищі було проведено І етап конкурсу. Для організації конкурсу підготовлені завдання студентам І – ІV курсів, обговорені й затверджені на засіданні ПЦК соціально-гуманітарних дисциплін (протокол № 3 від 07.10.13р.).
    Даний Конкурс проводився з метою збільшення серед студентів авторитету української мови та літератури, зацікавленості у вивченні рідної мови, виявлення талановитої молоді та подальшого розвитоку їх творчого потенціалу, поваги до традицій свого народу та шанування творчості Т. Г. Шевченка.
      Завдання конкурсу складалися з трьох рівнів: мовного, літературного, творчого. Тематику творчих завдань було звернено до Т. Г. Шевченка, спрямовано на духовні цінності, історичне минуле  та наше сьогодення.
   Порівняно з минулим роком збільшилась кількість бажаючих взяти участь у конкурсі. Усі учасники справилися з завданням написати за 4 години  конкурсну роботу, пов’язану з творчістю Т.Г.Шевченка. Майже всі дотрималися вимог до жанру твору.
     Значно кращими є роботи студентів других курсів. У цих роботах відчуваються знання основних життєвих подій Кобзаря, студенти визначають і характеризують періоди творчості поета, демонструють знання з історії України, світової літератури та народознавства. Роботи дають можливість побачити ті національні пріоритети, які сформувалися у свідомості студентів.
    Переможцями І (училищного) етапу Конкурсу журі визначило:
 І місце – Руденка Володимира Вікторовича, студента ІІІ курсу спеціальності «Видовищно-театралізовані заходи» ;
 ІІ місце – Анзіну Аліну Сергіївну, студентку І курсу спеціальності «Образотворче мистецтво»;
 ІІІ місце – Панченко Оксану В’ячеславівну, студентку І курсу спеціальності «Образотворче мистецтво».
Викладачі української мови та літератури: Скляренко З.В., Залогіна Г.Г.