Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

«Формування громадянської компетентності учнівської молоді у полікультурному середовищі»

Під такою назвою 28 вересня 2017 року на базі Запорізького обласного центру молоді відбувся міжрегіональний науково-методичний семінар. 

Учасниками заходу стали учні загальноосвітніх шкіл та училищ, вчителі, викладачі міста та області.

Семінар розпочався з урочистого виконання ГімнуУкраїни, читання віршів Т.Шевченка та промови юних патріотів з «Молодої Січі». З вітальним словом до учасників семінару звернувся Гугнін Едуард Анатолійович – заступник голови обласної державної адміністрації. Він зазначив, що вступив силу новий Закон «Про освіту»,цей закон «людиноцентричний» і він регламентує освітянське життя до 2027 року.

         Робота семінару складалася з двох блоків: теоретично-інформаційного та практичного. Цікавою презентацією «Досвід впровадження громадянської освіти у Франції та його значення у реформуванні сучасної української освіти» та своїми враженнями від стажування в цій країні поділилася Петрочко Жанна Василівна – доктор педагогічних наук, професор, заступник директора Інституту проблем виховання НАПН України. Вона наголосила, що освіта вибудовується навколо спільних принципів, а саме національні цінності є об’єднуючим фактором. Наприклад, фундаментальними цінностями Франції є свобода, рівність, братство, світськість, солідарність та недискримінація. Тож залишається відкритим питання національних цінностей України, де пропонуються такі як соборність, воля, гідність.

Друга частина семінару складалася з практичного блоку. Учасники мали змогу проявити себе на різноманітних локаціях, присвячених поставленій темі. Так, своїми думками щодо громадсько-політичного сектору всі бажаючі могли поділитися на  занятті Дмитра Арабаджиєва, доктора політичних наук, доцента, завідувача кафедри загальноправових та політичних наук Інституту управління та права Запорізького національного технічного університету та Юлії Паскевської – доктора філософії, доцента, начальника відділу доуніверситетської підготовки,профорієнтації та працевлаштування Запорізького національного університету, голови правління ГО «Асоціації фахівців психологічної допомоги».

Робота семінару була насиченою та плідною.

Інформацію підготувала:викладач соціально-економічних дисциплін Ревенок І.А.