Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Участь у Міжнародній конференції

Із 26 по 27 травня в Мелітопольському державному педагогічному університеті ім. Богдана Хмельницького проходила Міжнародна наукова конференція «Художні модуси хронотопу в культурно-мистецькому дискурсі».

У конференції в цілому взяло участь більше 160 учасників з 10 країн світу: України, Республіки Білорусь, Румунії, Словаччини, Болгарії, Китаю, США, Німеччини, а також різних міст нашої держави: Києва, Львова, Івано-Франківська, Харкова, Сум, Одеси, Запоріжжя, Черкас, Мелітополя.

Протягом двох днів учені-літературознавці, філософи й педагоги обговорювали питання культурно-філософського осмислення категорій «простір» і «час»; етнокультурної та соціально-історичної зумовленості хронотопу як складової художньої моделі світу; проблему хронотопу в комплексному вивченні художнього твору; простору і часу як елементів мовної картини світу; структури художнього часу і простору у фольклорі та літературі тощо.

У роботі конференції взяли участь викладачі училища Залогіна Г.Г., Скляренко З.В.

 

Гостей конференції привітав музичним номером студент духового відділення Максим Притуленко.

У спілкуванні з доктором філології, доцентом Бухарестського екологічного університету (Румунія)  паном Думітру Копілу велась мова про особливості хронотопу румунського поета М. Емінеску, а також про талановитий переклад О. Гончаренком поезій М. Емінеску.

З дарчим підписом автора, доктора філологічних наук Ігоря Леонідовича Михайлина до бібліотеки училища у подарунок були передані книги.

Інформацію підготували Залогіна Г.Г., Скляренко З.В.