Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Щороку в березні, коли пробуджується земля, ми говоримо про Великого Кобзаря й проводимо Шевченківський тиждень. У плані заходів: радіопередача,  конкурс читців, написання творчих робіт студентами, проведення літературно-музичної вітальні.

                        

Під час композиції студенти Ірина Дрюцька, Вероніка Димова (20 гр.),  Анастасія Добровольська, Анна Шалімова (26 гр.) ознайомили присутніх із багатогранною спадщиною й маловідомими сторінками життя Тараса Шевченка.

 

Поетична спадщина Шевченка була нероздільною з народним пісенним мистецтвом. Пісня для Тараса була як повітря, як воля, без якої немає життя. Джерелом натхнення й захоплення Кобзаря часто були жінки. Саме любов і повага до них спонукали Майстра до народження ряду поетичних шедеврів.

Емоційнозвучали рядки з поем «Марина» (читець Оксана Жарікова), «Петрусь» (читці Аліса Рубан і Вадим Загільський).

Велична пісня «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні Владислава Сироткіна (музичний супровід Романа Войтенка, Івана Шаповалова, Радіона Осовського) не залишила байдужими присутніх.

                                

Художня спадщина Тараса Григоровича відома менше за його поетичну, а тому окрема сторінка заходу була пов’язана з коментуванням картин Майстра. Студенти 33 гр. Аліна Анзіна, Валерія Солодовчук яскраво і повно ознайомили присутніх із репродукціями «Циганка-ворожка», «Катерина».

«Заповіт» – твір, що єднає минуле, теперішнє і майбутнє. «Заповіт»Т. Шевченка перекладено 147 мовами народів світу. Англійською й німецькою  мовами пролунав « Заповіт» у виконанні Юлії Захарової (22 гр.) та Анни Поляцької (42 гр.).                    

Почуте і побачене на заході дало можливість вкотре замислитись над мудрими словами Тараса Шевченка, адже його вірші про нас і для нас, про істини й цінності, які на щастя, залишаються вічними.         

                   Викладачі: Залогіна Г.Г., Скляренко З.В.