Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

     24 лютого 2015 року в училищі проведена  конференція-захист студентських проектів з української мови. Свої мовні набутки представили студенти третього курсу, зокрема 31, 32 та 35 груп. Кожен з учасників конференції зупинився на тому, як і чому було обрано саме цю тему мовного проекту.

     Відкрила конференцію-захист студентка 32 групи Наконечна Карина. Вона ознайомила присутніх з походженням власних назв у збірці Івана Франка «Мій ізмарагд».  

    Продовженням знайомства з творчістю Каменяра став наступний проект студентки 35 групи Сидоренко Ганни на тему: «Слова у переносному значенні за поезіями І.Франка». Студентка розказала про досліджені епітети та метафори у збірці «Зів’яле листя».

     Цікавими для присутніх були і проекти «Фразеологічні одиниці на позначення музичних номінант» Завойської Олени, 35 група; «Вставні слова в поезіях Лесі Українки» Вакуленко Катерини, 32 група; «Звертання в поезіях Лесі Українки» Вершняк Анастасії, 32 група.

     Проте особливу атмосферу спілкування зумів створити студент 31 групи Морміль Артур своїм проектом «Просторічні слова в усмішках Остапа Вишні». Напевно, і доступний, зрозумілий матеріал, і особистісні акторські здібності студента якось по-особливому вплинули на аудиторію: у присутніх з’явилося море позитивного настрою.

     Змогла знайти свій підхід до аудиторії і студентка 35 групи Мірсадихова Анастасія своїм проектом «Однорідні члени речення в кіноповісті О.Довженка «Зачарована Десна».

    Проведена конференція мала подвійне значення: студенти других курсів зрозуміли, як треба працювати над проектом, а присутні викладачі дещо по-новому подивилися на своїх студентів. 

                                               Викладач української мови Скляренко З.В.