Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»

Під такою назвою в училищі пройшла літературно-музична композиція для слухачів «Університету третього віку» факультету «Соціального розвитку людини».

Метою заходу стало розкриття Шевченка як особистості, його багатогранної спадщини і маловідомих сторінок життя. Допомогли досягти поставленої мети студенти 46, 26, 23 груп. Натхненно й емоційно звучали рядки з поем «Княжна» (читець Чагір Є.), «Сова» (читець Листопад М.), «Тарасова ніч» (читець Гармаш Р.). Проникливі слова творів Кобзаря вразили кожного присутнього в залі.                                        

  

Поетична спадщина Шевченка була нероздільною з народним пісенним мистецтвом. Пісня для Тараса була як повітря, як воля, без якої немає життя. Сучасники Шевченка відзначали чудове виконання ним народних пісень. Присутні гості мали нагоду почути улюблені пісні великого генія у виконанні фольклорного ансамблю училища.          

Не секрет, що джерелом натхнення й захоплення Кобзаря часто виступали жінки. Вони спонукали до народження ряду поетичних шедеврів. Ніжно прозвучала пісня «Чорнії брови, карії очі» у виконанні Голяченка П. (26 гр.)                                                                       

Відтворити атмосферу захоплення Шевченком народної творчості допомогли виступи Морміля А. (31 гр.), Кобиляцького Ю.(41 гр.).       

Усвідомлюючи, що художня спадщина Кобзаря відома менше за його поетичну, окрема сторінка заходу була пов’язана з коментуванням картин Майстра. Студенти 23 гр. Анзіна А., Лиходіт Я., Онипко Ю., Реймус А., Солодовчук В. Вони яскраво і повно ознайомили присутніх із репродукціями «Циганка-ворожка», «Селянська родина», «Катерина», «Новопетрівське укріплення з моря», «Пожежа в степу», «Почаївська лавра з півдня».

Почуте і побачене на заході дало можливість вкотре замислитись над мудрими словами Тараса Шевченка, адже його вірші про нас і для нас, про істини і цінності, які на щастя, залишаються вічними…

                            Викладачі: Залогіна Г.Г., Скляренко З.В.