Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Артюр Рембо (160 років від дня народження)

До вшанування пам’яті великого французького поета-символіста Артюра Рембо (160 років від дня народження)

«В блакитні вечори стежками йтиму я;

Колотиме стерня, траву почну топтати:

Відчує свіжість піль тоді нога моя,

Я вітру голову дозволю овівати.

 

Отож мовчу собі, сповільнюю ходу.

В душі безмежної любові лиш припливи;

Все далі й далі, мов бродяга той, піду,

З Природою, немов із жінкою, щасливий».

Рядками з поезії «Відчуття» Артюра Рембо розпочалася радіогазета до 160 річниці від дня народження великого французького поета-символіста, автора теорії «ясновидіння».  

Студенти та викладачі училища культури мали змогу прослухати цікаві факти з життя та творчості цього «метеора» європейської поезії, як його часто називають, тому що його творчість тривала лише чотири-п’ять років. Після неймовірного злету він кинув перо і більше ніколи не повертався до поетичної праці. Втім, цей короткий творчий шлях був надзвичайно інтенсивним.

Прозвучали наступні поезії А.Рембо: «Відчуття», «П’яний корабель», «Коваль», «Венера Анадіомена» та «Руки Жанни-Марі».

На занятті зі світової літературі студенти 30 групи спеціальності «Бібліотечна справа» прослухали розповідь викладача Неділько К.Ю. про  неординарність поета та прийняли активну участь в обговоренні й аналізуванні віршів митця «Відчуття», «Моя циганерія». Студентам сподобався самобутній стиль А.Рембо, яскравість порівнянь та поетична мова поета.

Радіогазета та обговорення творів майстра поетичного слова були підготовлені та проведені викладачем світової літератури та англійської мови Неділько Катериною Юріївною.