Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

V Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах Арт-Домінанта

V Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах Арт-Домінанта відбувся з 5-9 квітня в м. Харкові, де були учасниками студенти, Пренко Максим, Демченко Владислав (дует IV курсу, клас викладача Кеменчеджи Є.П.); в номінації «Інструментальні ансамблі» III категорія ВНЗ I-II рівня акредитації та Шаповалов І. (ІІІ курс); в номінації «Акордеон» V категорія ВНЗ I-II рівня акредитації, студенти стали дипломантами конкурсу.

Цього року вперше конкурс набув  статусу  Міжнародного в якому взяли участь поважне журі з Польщі, Литви ,Франції, Білорусії та України.

Для учасників конкурсу проведена презентація баянної музики Єжи Мадравські (Польща, Келтце) – композитора, професора, завідувача кафедри інструментальної практики, директора музичної освіти Університету ім. Яна Кохановського. Музикознавський супровід: заслужений діяч мистецтв України, доктор мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри музичного мистецтва інституту культури та мистецтв Луганського національного університету ім.. Т.Шевченка Сташевський А.Я. Також для учасників конкурсу був проведений концерт «Європейські віртуози» за участю Егле Барткевічуте (Литва-Франція), Дмитра Жарікова (Україна), дуету цимбалісток (Білорусь) та тріо бандуристок «Купава» (Україна).

Студенти поринули у музичний світ високопрофесійного інструментального виконавства (баян, домра, балалайка, акордеон, цимбали, сопілка, бандура, гітара, канклес та ін.) та познайомились з архітектурою і видатними місцями Харкова.