Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Звітний концерт студентів IV курсу з навчальної дисципліни «Постановка голосу»

Сучасний етап розвитку суспільства характеризується актуалізацією ролі мистецтва у процесі становлення гармонійно розвиненої особистості. Орієнтація на духовні цінності, відродження культурних традицій, формування творчої особистості на зразках національної культурної спадщини – завдання викладача та студента в училищі культури.

Навчальна дисципліна «Постановка голосу» є частиною музично-виховного циклу. При опануванні сольним співом формується музична культура студентів  за допомогою практичних навичок та знань, набутих на уроках сольфеджіо, музичної літератури та спеціального музичного інструменту. У процесі постановки голосу відбувається знайомство студентів  на конкретних художніх творах з музикою різних епох і стилів: від старовинної та народної – до сучасної. Знання, навички та уміння, набуті студентами в класі постановки голосу будуть корисними для колективного музикування (хоровий клас, ансамблі) та подальшої роботи керівниками аматорських хорових колективів.

Звітний концерт студентів випускного курсу спеціальності «Народна художня творчість», спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» традиційно відбувся наприкінці навчального року. Студенти демонстрували вокальну техніку співом a cappella та із супроводом на прикладі виконання творівВ.Толмачова, Ю.Рожавської, С.Людкевича, В.Карабиця, українських народних пісень.

Випускники 45 групи – Ніколаєва Т., Федчун Ю., Кутова О., Мала Т., Волчевська Є., Кузнецов Д. продемонстрували достатній рівень володіння постановкою голосу (викладачі Чабанова Ю.М., Антоненко В.М., Чубенко П.В.; концертмейстери Суєтіна О.І., Колодко Б.В.)

 

Підготувала: Ю.Юдіна, голова ПЦК  диригентсько-хорових

та музично-теоретичних дисциплін