Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Незабутня зустріч

      До 75-річчя Запорізької області, у територіальному центрі  соціального обслуговування в «Університеті третього віку»  Мелітопольської міської ради,  був проведений  цікавий захід –  лекція-концерт з теми «Народнопісенні традиції Запорізького регіону».

     В ньому взяли участь: викладач-методист Мелітопольського училища культури Сергєєва Тетяна Анатоліївна, вокально-фольклорний ансамбль студентів 3 курсу спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» та Народний фольклорний ансамбль «Веснянка»  с. Данило- Іванівка  Мелітопольського району.

   У межах факультету «Народний фольклор» учасники університету, а їх більш п’ятидесяти,  познайомились з основними народнопісенними традиціями Запорізького краю, які засновані на історичних подіях, що відбувалися  в нашому регіоні протягом багатьох  віків. Слухачі почули, як зароджувалось Запорізьке козацтво, що означає слово тюркського походження «козак». Завдяки новітнім технологіям, вони побачили, як  виглядала на карті Запорізька Січ у різні часи її існування.

    Відлуння цієї епохи знайшли відображення в народній творчості, зокрема  пісенній.

    Козацькі пісні створюють окремий розділ в українському фольклорі, вони розповідають нащадкам про ті історичні події, які відбувались в Україні у період  з  XVI  -  до середини  XVIIIстоліття , про побут козаків та лірику кохання.

    Жанри, які в минулому носили виразний героїчний характер, в наш час продовжують існувати як побутові і співаються місцевими фольклорними колективами, які грають велику роль у збереженні та розповсюдженні козацької пісенної спадщини. Для глядачів прозвучали героїчні, похідні, аутентичні, жартівливі та танцювальні козацькі пісні у виконанні Народного фольклорного  ансамблю «Веснянка» і студентської молоді, які ще пізнають наш світ  і є зв’язком з  майбутніми  поколіннями.

Викладач – методист Мелітопольського училища культури: Сергєєва Т.А.