Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Робота кабінету музично-теоретичних дисциплін у підготовці компетентного спеціаліста

Щомісячно кабінет музично-теоретичних дисциплін спрямовує свою роботу на підготовку компетентного спеціаліста (завідувач кабінету викладач-методист Юдіна Ю.В) . Одним із завдань роботи кабінету є популяризація кращих зразків української музичної культури. Вагомою підмогою в цьому є радіогазета, яка  знайомить студентів училища з ювілейними датами композиторів України.

Протягом І семестру 2017-2018 навчального року активом кабінету підготовлено три радіогазети.

У вересні слухачі ознайомилися з біографією та творчим життям видатної української оперної співачки Соломії Крушельницької , 145 років від дня народження якої відзначали музиканти. Чудовим співом видатної українки, яка полонила  увесь світ, змогли насолодитися всі бажаючі.

У жовтні святкували  115- річницю українського  композитора, педагога, музично-громадського діяча Андрія Яковича Штогаренка. Творча спадщина А. Штогаренка охоплює майже всі основні жанри, окрім опери. В основі творчості композитора – великі інструментальні, симфонічні та вокально-симфонічні форми (шість симфоній, симфонічні сюїти, поеми, концерти, кантати). Систематично Штогаренко працював і в жанрі камерно-інструментальної музики (квартети, тріо, сонати, сюїти для окремих інструментів). Значний вклад митець вніс і в розвиток вокальних жанрів. Здобутокйоготворів налічує близько150 різноманітних вокальних творів (пісенних, романсових, хорових та ансамблевих).Головними рисами його творчості є яскравий мелодизм, монументальність, стрункість форм.А.Штогаренко був справжнім художником особливого таланту чути народне в музиці, українське у нього виходило без будь-якого напруження. Як міфічного Антея живила земля, так його творчість — фольклор. Композитормайже не цитував народних пісень, українська мелодика була звичайним способом його музичного мислення. 

А в грудні місяці весь світ відзначав 140-річницю геніального ювеліра української пісні Миколи Леонтовича. Микола Леонтович–український композитор,  автор відомих обробок українських народних пісень для хору "Щедрик", "Дударик", "Козака несуть". Його обробка "Щедрика" відома у всьому світі як різдвяна колядка "Carol of the Bells".Музичний доробок Леонтовича порівняно невеликий: понад100обробок українських народних мелодій, розкладки музики релігійно-духовного характеру,4твори на оригінальні теми, незакінчена опера «На русалчин Великдень». Він автор двох збірок пісень з Поділля. Але якби Леонтович залишив за собою одного «Щедрика», то і цього було б достатньо, щоб українську пісню пізнав увесь світ.

Запланована низка радіогазет на ІІ семестр поточного навчального року.

Завідувач кабінету

 музично-теоретичних дисциплін,

викладач-методист Юдіна Ю.В.