Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Музикознавчий конкурс «Норвегія – Україна: діалог культур. Виклики сьогодення»

З 17 по 23 травня  2021 року в рамках дистанційного Міжнародного виконавського конкурсу ім. Едварда Гріга  для студентів передвищих та вищих  мистецьких навчальних закладів  відбувся Музикознавчий конкурс з творчості відомого норвезького композитора Е.Гріга.

Організатори конкурсу: Міжнародне товариство Едварда Гріга, Посольство королівства Норвегії в Україні, Житомирський музичний фаховий коледж ім. В.С.Косенка, Департамент культури, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації.

Виконавський і музикознавчій конкурси проводились з метою реалізації творчого потенціалу молодих музикантів, обміну досвідом між викладачами та відомими музикантами, стимулювання інтересу молоді до світової музичної культури. В конкурсі прийняли участь понад 100 учасників з різних куточків та міст України: Павлограда, Харкова, Лозівське. Івано-Франківська, Бердянська, Житомира, Кропивницького, Дніпра, Херсона, Львова, Вінниці, Тернополя, Черкас, Сум, Хмельницького, Мирнограда (Донецька область), Енергодара, Запоріжжя, Києва тощо.

Музикознавчий конкурс проводився з чотирьох номінацій: «Юний науковець», «Юний лектор», «Юний критик», «Юний креативщик».

Мелітопольський фаховий коледж культури і мистецтв в номінації «Юний креативщик» представляли студенти IIIкурсу Даричев Микита і Балабаєва Катерина (ПЦК духові інструменти). Вони підготували до конкурсу арт-контент під назвою «Далека й близька музика Едварда Гріга», направлений настимулюванняпоширення інформації про життя і творчість композитора. Керували підготовкою студентів до конкурсу викладачі Сергєєва Т.А. і  Багішев В.Ф.

За підсумками Міжнародного журі Музикознавчого конкурсу Лауреатське Iмісце не отримав ніхто із учасників, II місце – студентка Житомирського музичного коледжу ім. В.С.Косенка, III місце – наші студенти.

Роботи переможців демонструвалися на YouTube каналі для всезагального перегляду.

Вітаємо викладачів і студентів з перемогою, чекаємо нагороди.

Завідувач навчально-методичним кабінетом: Т.А.Сергєєва

 

1 2 3 4