Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

З 27 травня по 3 червня 2021 року для учнів та педагогічних працівників сфери  мистецької освіти проходить І сезон Всеукраїнського з міжнародною участю Мистецького дискусійного клубу «CRESCENDO ART FORUM-2021».

Мистецький дискусійний клуб задумано для закладів культури, мистецьких шкіл як альтернативу традиційним формам освітнього процесу – конкурсам та олімпіадам. Відтак, коло його учасників не обмежене ані віковими, ані соціальними критеріями, а мета зустрічей полягає не у визначенні переможця, а в пошуку синергії, власне спілкуванні задля кращого сприйняття і розуміння сенсів мистецтва. Закономірно, що і форматами роботи Клубу обрано актуальні нині дискусії, семінари, презентації, воркшопи, круглі столи, зустрічі з митцями. Планується, що Клуб працюватиме сезонами: з жовтня до березня, проводячи у цей проміжок часу по чотири засідання.

 Матеріалом для дискусії на перше засідання Клубу шляхом відкритого голосування у мережі Facebook було обрано постановку опери Вольфганга Амадея Моцарта «Чарівна флейта» Брегенцського фестивалю 2013 року (режисер Девід Паунтні). Ті, хто бажав взяти участь у дискусії, мали переглянути відео самої вистави та підготувати стислі повідомлення про локацію, на якій відбувається постановка, історію створення опери, її структуру, сюжет, драматургію. Але найцікавіший момент зустрічі полягав у спільному пошуку відповіді на питання, яке визначило тему засідання: «Що нового ми почули/побачили в опері В. А. Моцарта «Чарівна флейта» завдяки режисерському рішенню Брегенцської постановки 2013 року?»

Друге засідання  Клубу  проходило у двомовному форматі (українська, англійська мови), оскільки спеціальним гостем зустрічі був Девід Паунтні (головний режисер Брегенцського фестивалю 2003 – 2014 рр). Впродовж засідання учасники та слухачі Клубу спілкувалися у відкритому діалогу з видатним режисером.

У засіданнях взяли участь 192 чоловіка  (34 були безпосередньо учасниками, решта 158 – слухачами), які представляли мистецькі школи та заклади культури 17 областей нашої держави (Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Харківської і Донецької). Усі вони – діти різного віку, різних класів і музичних фахів, різних соціальних можливостей. І для них усіх участь у засіданнях Клубу не була  обов’язком, вона стала інтересом, хобі, покликом душі.

У роботі Всеукраїнського дискусійного клубу взяли участь викладач-методист Юдіна Юніта Валентинівна разом із студентом 2 курсу Синявським Станіславом ( спеціальність «Менеджмент соціокультурної діяльності» спеціалізація «Народне інструментальне мистецтво» (духові інструменти).

01 02