Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

«Дивоквіти Катерини Білокур»

7 грудня  увесь мистецький світ відзначив 115-ту річницю від дня народження самобутньої української художниці  Катерини Василівни Білокур.

Мистецька година «Дивоквіти Катерини Білокур», що відбулася 9 грудня в читальному залі бібліотеки, ознайомила студентів спеціальності «Декоративно-прикладне мистецтво» з життєвим і творчим шляхом художниці.

ЇЇ картини – сповідь геніальної людської душі, яка виплекала, у нужді і незгоді зростила талант, таємничим образом їй  дарований. Дала йому змогу осяйнути весь світ небаченим дивом чарівної краси квітів на полотні. Творами Катерини Білокур, жінки, яка не закінчила навіть початкової школи, захоплювалися знатні митці, зокрема, Пабло Пікассо, вражений її творами, сказав: «Якби в нас була такого рівня майстерності художниця, ми змусили б говорити про неї весь світ».

На мистецькій годині студенти під мелодійні звуки сопілки переглянули твори художниці , уривки з фільмів «Послання Катерини Білокур» режисера О.Смолевської та «Сповідь». Цікавий матеріал про майстриню було представлено на книжковому перегляді «Дивосвіт Білокур». Під час презентації прозвучала розповідь про долю художниці і поетичні твори, присвячені  визначному таланту Катерини Білокур.