Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Всеукраїнський науково-методичний семінар «Професійно-компетентнісна самореалізація музиканта у виконавській та педагогічній діяльності»

30-31 жовтня 2018р. Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького проводив Всеукраїнський науково-методичний семінар «Професійно-компетентнісна самореалізація музиканта у виконавській та педагогічній діяльності».

У програмі науково-методичного семінару, місцем проведення якого був концертний зал  Дитячої школи мистецтв міста, були як доповіді, так і концертні виступи учасників.

 З привітальним словом до учасників семінару звернулися Сегеда Наталя Анатоліївна – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теорії і методики музичної освіти та хореографії; Василенко Людмила Михайлівна - доктор педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики музичної освіти та хореографії; Білецька Марина Валентинівна – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради.

З доповідями на науково-методичному семінарі виступили викладачі ПЦК фортепіано та ПЦК диригентсько-хорових та музично-теоретичних дисциплін Мелітопольського училища культури:

  • Атаманчук Ю.А.: «Рухові дефекти ігрового апарату студента-піаніста та шляхи їх усунення»;
  • Субачева Л.М.: «Сучасні методи та прийоми роботи викладача зі студентами в класі фортепіано училища культури»;
  • Танцура Я.О.: «Особливості виконання п’єс для фортепіано С.Майкапара»;
  • Фесенко Т.В.: «Робота концертмейстера в класі хореографії»;
  • Шпиченко Л.М.: «Проблеми розвитку поліфонічного мислення у контексті виконавської підготовки студентів закладів ІІ рівня акредитації»;
  • Юдіна А.В.: «Подолання сценічного стресу музиканта-виконавця»;
  • Юдіна Ю.В.: «Створення акомпанементу на заняттях гармонії як дієвий засіб виховання слуху компетентних музикантів-педагогів».

Всі викладачі отримали сертифікати учасників та підвищення кваліфікації (16 годин).

Юдіна А.В,

викладач ПЦК фортепіано