Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Вечір пам'яті Констянтина Тучі

     16 березня у ПК ім. Т. Г. Шевченка відбувся вечір пам’яті відомого музиканта, провідного хормейстера дитячого вокально-хорового мистецтва нашого краю Костянтина Давидовича Тучі, присвячений 80-річчю з дня його народження.

Костянтин Давидович Туча (1937-2003) – музикант, викладач, провідний хормейстер дитячого вокально-хорового мистецтва – народився 27 травня 1937 році в Харкові. Він опановував музичну науку спочатку  у 97-ій Харківській чоловічій школі, а згодом у Палаці піонерів і в школі-інтернаті при Харківській консерваторії. Вже з 1955 року працює педагогом вокального і хорового гуртків у Палаці піонерів Жовтневого району Харкова. По закінченні Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Костянтин Давидович був направлений за розподілом в музичне училище Запоріжжя, але несподівана зустріч з директором тоді ще культурно-освітнього училища м. Мелітополя Анатолієм Андрійовичем Колпакчі змінила все його життя. Костянтин Туча влився в дружний педагогічний колектив училища, в так зване «покоління шестидесятників». Він співпрацював з усіма цикловими комісіями училища. Не виключенням стала і хореографічна спеціалізація. Мешканці нашого міста добре пам’ятають мистецьку діяльність вокально-інструментального квартету «РИТМ», учасником якого був К. Туча.

      Життя та творчість Костянтина Давидовича були тісно пов’язані ще з одним осередком культури нашого міста – Палацом творчості дітей та юнацтва. Він став духовним наставником для багатьох поколінь обдарованої молоді. Хор хлопчиків «Звоночки», створений К. Тучею, є унікальним явищем не тільки в історії музичної культури Мелітополя, а й всього північно-приазовського регіону.

     На урочистому заході в ПК ім. Т. Г. Шевченка до всіх присутніх звернулась керуючий справами виконкому Олена Дубініна,  депутат Мелітопольської міської ради, вихованець Костянтина Тучі  Ігор Судаков,  Заслужений працівник культури, колега  Юлія Михайлівна Чабанова та інші.

    В концерній програміприймали участь творчі колективи Мелітопольського училища культури: студентський  хоровий колектив «Світанок», художній керівник Юлія Чабанова, хореографічний ансамбль сучасного танцю «Star light», художній керівник Олена Тарасова та оркестр народних інструментів  «Чарівні струни», художній керівник Таміла Фтіц.