Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Бінарне заняття – приклад творчої педагогічної діяльності

         7 травня, у плані узагальнення досвіду і творчої педагогічної діяльності, було проведено бінарне відкрите заняття викладачами – методистами училища Скляренко Зінаїдою Володимирівною та Сергєєвою Тетяною Анатоліївною.

Відбулася спроба об’єднати дві важливі навчальні дисципліни «Українську мову за професійним спрямуванням» і «Розшифровку народної пісні».

Тема бінарного заняття «Синтаксичні особливості професійних текстів та образна мова українського фольклору у вихованні професійних компетентностей майбутнього фахівця» була спрямована на поглиблення і привертання уваги студентів до культурної спадщини, традицій українського народу в сфері українського музичного мистецтва та формування синтаксичних норм фахового мовлення.

         Великий досвід викладачів  дозволив поєднати різні методи педагогічної діяльності на занятті: інтерактивні («вірю – не вірю», «пінг – понг», «мікрофон», «лінгвістичне лото», «мозковий штурм») з традиційними (бесіда, розповідь, коментування, порівняння, бліц - опитування; практичний показ фрагменту купальського обряду). Органічним доповненням заняття стали новітні інноваційні комп’ютерні технології: презентації, відеоряд, звуковий мелодичний контур купальських обрядових пісень.

         Це було заняття спільної творчої роботи як студентів, так і викладачів. Лаконічні незвичайні переходи від одного етапу роботи до іншого вплинули на атмосферу творчого натхнення, активізували знання студентів, їх працездатність і цілеспрямованість. Зміст заняття був спрямований на досягнення однієї мети – формування професійного компетентного спеціаліста.

        Завідувач методичного кабінету

Сергєєва Т.А.