Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Естрадний оркестр

Естрадний оркестр

 Естрадний оркестр Мелітопольського училища культури

    На початку 70-х років минулого століття жанр естрадного мистецтва був дуже поширений. На той час у м. Мелітополі діяли естрадні оркестри на підприємствах, у закладах культури і навчальних закладах.  Естрадний оркестр училища був створений у 1968 році. Засновником і першим керівником його був завідувач відділенням духових інструментів, викладач Ю.С.Корецький. Творчо зростали оркестри на виробничих підприємствах, закладах культури, а також у навчальних закладах.

   Під керуванням Ю.С.Корецького оркестр виступав до 1973 року. В репертуарі оркестру поряд з інструментальними творами були супроводи для солістів-вокалістів. Під час навчання кращі студенти відділення, проходячи навчальну та виробничу практику, запрошувались до естрадних оркестрів міста, де мали змогу підвищувати свою виконавську майстерність.
   З 1973р.  по 1975 р. естрадний оркестр очолював В.В.Грицаненко. Цей період роботи оркестру відзначено розширенням кількісного складу оркестру за рахунок студентської молоді, ускладненням репертуару. Оркестр однодумців, націлений на виконання нових творчих завдань, брав участь у відповідальних концертах училища, виконуючи основне завдання – виховання у студентів професіоналізму та любові до майбутньої професії.
   Після перерви естрадний оркестр поновив свою діяльність у 1982 році. Очолив його викладач духового відділення, колишній випускник училища В.В.Шитіков. Репертуар оркестру складали і складають твори джазової класики, супроводи вітчизняних пісень. У 1985 році оркестр було запрошено для участі у республіканському огляді-конкурсі естрадного жанру, що відбувся у м. Харкові. Журі конкурсу визначили достатній рівень виконавської майстерності оркестру, особливо творчий фах солістки оркестру А.Лободи.
   Сьогодні оркестр ретельно готується до виступів, бере участь у конкурсних виступах на фестивалях духової та естрадної музики «Таврійські сурми»,  (він  Лауреат та Дипломант конкурсів 2003, 2005, 2007, 2009, 2011 р.р.)  у звітах перед населенням міста та району, обслуговує заходи різних рівнів та напрямків, демонструє мистецьку досконалість, творчий потенціал, вирішує питання профорієнтаційного напрямку.