Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

РОМАН ГАРМАШ

 Гармаш Роман навчався в коледжі (2011–2015 рр.) за спеціалізацією «Видовищно-театралізовані заходи».

Пам’ятаємо, як на перший курс до нас прийшов звичайний хлопець - скромний, небалакучий, невпевнений у своїх творчих силах. Але завдяки своїй цілеспрямованості, силі волі, високій працездатності й, безперечно, природній творчій обдарованості, з часом Роман (наш Ромчик, як казали одногрупники) став найкращим студентом.

Незабутніми, яскравими образами були ролі Лісовика в новорічній виставі за п’єсою В.Танькова «Чарівна ніч»; Сивого - за п’єсою Л. Шебелли «Потрібна жертва»; Маурисьо - за п’єсою іспанського драматурга Олександро Касони «Дерева вмирають стоячи» та Генрі Хіггінса -  за п’єсою Бернарда Шоу.

Роман Гармаш  - дипломант ХХ Всеукраїнського відкритого конкурсу читців ім. Тараса Шевченка 2014 року м. Київ, де читав поему Кобзаря «Тарасова ніч».  Потім разом з іншими конкурсантами відвідав революційний Майдану, на якому  була знята бруківка, стояли намети... Майдан, Небесна сотня, захисники свободи, зустріч з Борисом Олійником та його промова – все  торкнулося юних сердець... Дипломи переможцям вручав міністр культури Євген Нищук – голос тодішнього Майдану.

2015 рік – Роман учасник Всеукраїнського відкритого конкурсу ім. Остапа Вишні м.Суми. З успіхом читав сатиричний монолог «Викладач фізичного виховання» та гумористичне оповідання «У одному колгоспі…».

Дипломна робота нашого Героя  - історична поема Ліни Костенко «Берестечко», яку захистив на «відмінно»; отримав диплом з відзнакою.

По закінченні коледжу Роман Гармаш призваний на строкову військову службу - підрозділ зенітної артилерії. Був сумлінним, відповідальним та дисциплінованим солдатом. З початком повномасштабного вторгнення юнак став на захист рідної землі. Мужньо й відважно боронив країну, нищив ворога.

Роман загинув 1 квітня 2022 року в бою з російськими окупантами під Донецьком від вибуху артилерійського снаряда. Йому було лише 27 років.

Вічна пам’ять нашому Ромчику, нашому захисникові, нашому Героєві!