Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Всеукраїнський освітній онлайн-марафон

«Толерантна освіта – запорука здорового суспільства»

З 1-5 березня 2021 року на платформі ВСЕОСВІТА у рамках підвищення кваліфікації відбувся Всеукраїнський дистанційний онлайн-марафон «Толерантна освіта – запорука здорового суспільства».

Марафон проводився для адміністративних працівників закладів освіти, методистів методичних кабінетів (центрів), методистів закладів освіти, вихователів, викладачів, педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів освіти, класних керівників, психологів, керівників гуртків, батьків та всіх небайдужих до процесу виховання.

Мета марафону: розширити знання та уявлення педагогічних працівників про права людини; мотивувати освітян і нтегрувати в освітній процес різні форми виховання поважного ставлення до оточення; дати педагогічним працівникам інструменти створення в закладі освіти спільноти, де кожен відчуватиме себе рівним, цінним та захищеним; окреслити основні перепони в побудові толерантного середовища та навчити педагогічних працівників знаходити дієві шляхи профілактики та розв’язання конфліктних ситуацій, що ґрунтуються на ненависті до представників різних соціальних, етнічних, вікових, релігійних груп тощо.

Спікерами марафону були представники різних навчальних закладів вищої та передвищої освіти, громадських організацій, письменники, політологи, активісти, які поділилися  власним досвідом та показали, що будь-які розбіжності роблять нас цінними для суспільства.

Розглядалися питання: Сучасні технології миротворення та взаєморозуміння; Створення інклюзивного безпечного середовища; Емпатія сучасного молодого покоління; ВІЛ. Все, що потрібно знати про вірус; Булінг, проблеми  виникнення, профілактики та подолання наслідків.

Після кожного дня марафону для учасників проводилось тестування.

За підсумками марафону, в кінці п’ятого дня, були видані Сертифікати і Посвідки за обсягом(тривалістю) марафону: 15 годин/0,5 кредитуЄКТС.

Завідувач навчально-методичного кабінету Тетяна Сергєєва

001 002 003