Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

ЗВІТ (за 2019–2020 навчальний рік)

про роботу кабінету народної музичної творчості

Вся робота кабінету народної музичної творчості проводилась за відповідним планом. Консультації та додаткові заняття проводились за графіком.

  • Корекція кредитів у робочих навчальних програмах за новою спеціальністю 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» з навчальної дисципліни «Сольфеджіо» для студентів 15 гр. на базі неповної середньої освіти; для студентів 27 гр. на базі повної середньої освіти спеціалізацій «Народне пісенне мистецтво», «Народне інструментальне мистецтво».
  • Участь Сергєєвої Т.А. у складі обласної комісії з питань нематеріальної культурної спадщини України Запорізького обласного методичного центру культури і мистецтв при ДКТНІР Запорізької облдержадміністрації.
  • Підготовлені до друку Методичні рекомендації для закладів фахової передвищої освіти «Використання інтерактивних технологій на заняттях музичної літератури» Державний науково-методичний центр змісту культурно-мистецької освіти, Київ-2020 (ухвалено).
  • Підготовлена до друку збірка українських народних пісень «Особливості народної манери співу Запорізького краю. Зимові обрядові пісні» для ОМЦЮ, автори – Сергєєва Т.А., Максімичева О.Я.
  • Написана Рецензія на практичний посібник з українського фольклору «Українська народна музична творчість» викладача-методиста КЗ «Музичне училище ім. П. Майбороди» ЗОР Новохатської Т.М. (вересень, 2019).
  • Підготовленіхорові твори у вигляді обробок українських народних колядок і щедрівок; «Щедрий вечір», «Коляда», «Чаша вина» для участі у X Міжнародному Різдвяному фестивалі-конкурсі хорового мистецтва в м. Краків (Польща).
  • В рамках узагальнення педагогічного досвіду, в якості спікерів, на базі науково-методичного центру професійно-технічної освіти Запорізької області викладачами Сергєєвою Т.А., Скляренко З.В. проведений вебінар за темою «Інтерактивні методи навчання як приклад творчої діяльності викладача» (листопад, 2019).
  • Участь викладача Сергєєвої Т.А. у Всеукраїнському науково-практичному семінарі з міжнародною участю «Мистецька освітня галузь: методика, технології» на базі Миколаївського Національного університету імені В.О. Сухомлинського, в розділі «Інноваційні методи і технології викладання предметів Мистецької освітньої галузі в закладах загально-середньої та вищої освіти» (листопад, 2019), отримано сертифікат.
  • Участь викладача Сергєєвої Т.А. у III Міжнародному семінарі-практикумі «Жива культура в умовах глобалізації: охорона та популяризація нематеріальної культурної спадщини як відповідь на виклики сучасності» на базі МДПУ імені Богдана Хмельницького (вересень, 2019), отримано сертифікат.
  • - Участь студентського вокально-фольклорного ансамблю «Візерунок» в роботі «Круглого столу» у III Міжнародному семінарі-практикумі «Жива культура в умовах глобалізації»  МДПУ ім. Б. Хмельницького, презентація збірки українських народних пісень «Степовий розспів Запорізького краю» (30.09.2019).
  • Участьзав.кабінетом у Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми неперервної освіти в інформаційному суспільстві» на базі НПУ ім. М.П. Драгоманова (29-30.05.2020), отримано сертифікат.
  • Участьзав.кабінетом у Annual International Conference «Психологічні і педагогічні проблеми сучасного інформаційного простору», майстер-клас на платформі Zoom «Використання етнопедагогічних засобів у соціальному вихованні (inUkrainian)» USA, Latvia, Argеntina, Вulgaria, Еgypt, Ukrainе (Kharksv), 8-10. 06. 2020, 0,9 ECTS, сертифікат.
  • Участь викладача Сергєєвої Т. А. у Всеукраїнській науковій конференції «Фахова передвища і професійна освіта: теорія, методика, практика», «Педагогічний ОСКАР-2020» за темою: «Проектні технології у професійної діяльності викладача навчальних мистецьких закладів» (18.06.2020), отримано сертифікат.
  • Участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Сучасна музична освіта: пошуки, проблеми, тенденції» в рамках Всеукраїнського конкурсу «СОЛЬФЕДЖІАДА» за темою: «Сучасні аспекти методики викладання музично-теоретичних дисциплін» (24.04.2020) м. Харків, отримано сертифікат.
  • Участь у Всеукраїнському науково-практичному онлайн-семінарі «Мистецька освітня галузь: методика, технології» на базі Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського, в номінації «Інноваційні методики і технології викладання предметів Мистецької освітньої галузі в закладах вищої освіти» за темою: «Сучасні новітні технології навчання. Музичний квест» (23-26.03.2020), отримано сертифікат.
  • Переможець конкурсу-огляду методичної роботи викладачів коледжу за 2018-2019 н. р. в номінації «Творчі доробки викладачів» з методичною розробкою до проведення майстер-класу з теми: «Технології інструментального супроводу в роботі з вокально-фольклорним колективом», в рамках VI Всеукраїнського конкурсу фольклорних колективів, інструментально-виконавської та диригентської майстерності «Грай, музико! 2019».
  • Участь студентки Богдани Рекуненко (27 гр.) в Обласній олімпіаді з музичної літератури, присвяченої 250-річчю з дня народження видатного німецького композитора, представника Віденської класичної школи Людвіга ван Бетховена, Диплом III ступеню (16.02.2020).
  • Участь студентів Бородавко В, Деменчук Є. (45 гр.) у Всеукраїнській науково-практичній студентській конференції «Молодіжне музикознавство–2020» на базі Хмельницького музичного коледжу ім. В.Заремби (29.05.2020).
  • Підготовка та проведення студентської музично-теоретичної конференції,  присвяченої 250-річчю з дня народження видатного німецького композитора, представника Віденської класичної школи Людвіга ван Бетховена «Від темряви до світла – через боротьбу до перемоги», (9 студентів 21, 27, 25 гр.), 23.01.2020.
  • Участь в Обласному онлайн-семінарі-практикумі для керівників фольклорних колективів за темою: «Фольклор як невід’ємна частина нематеріальної культурної спадщини та найцінніша скарбниця багатовікового надбання традицій українського народу» з теми: «Збереження та популяризація елементу нематеріальної культурної спадщини «Степовий розспів Запорізького краю» (ЗОМЦКІМ, 10.04.2020).
  • Участь студентського вокально-фольклорного ансамблю «Візерунок» в Обласному онлайн-фолк-проекті «Ой на Зелену, та й на неділю» (07.06.2020).
  • Курсипідвищення кваліфікації на базі НПУ ім. М.П. Драгоманова за темою «Наукові основи конструювання тестів» (29-30.05.2020), отримано сертифікат.
  • Курси підвищення цифрової грамотності «Онлайн-сервіси для вчителя» (03.04.2020), отримано сертифікат.
  • Дистанційне підвищення кваліфікації на порталі «Всеукраїнська асоціація закладів мистецької освіти» з теми «Важливі аспекти організації та проведення культурно-мистецьких проектів» (28.04.2020) 2 год. (0.06 ЕКТС), отримано сертифікат.
  • Дистанційне підвищення кваліфікації на порталі ТОВ «Всеосвіта» вебінар за темою: «Створення та ведення блогу на платформі «Всеосвіта»» (27.04.2020) 2 год. (0,06 ЕКТС).
  • Дистанційне навчання на платформі Міністерства цифрової трансформації України з курсу «Онлайн-сервіси для вчителя» за темою: «Національні онлайн-платформи з цифрової грамотності» (03.04.2020), отримано сертифікат.
  • Дистанційне підвищення кваліфікації на порталі громадської організації «Всеукраїнська асоціація закладів мистецької освіти» за темою: «Важливі аспекти організації та проведення культурно-мистецьких проектів» (28.04.2020) 2 год. (0,06 ЕКТС), отримано сертифікат.
  • Дистанційне підвищення кваліфікації на порталі ТОВ «Всеосвіта» вебінар за темою: «Підвищення рівня цифрової грамотності педагогічних працівників. Можливості платформи «Всеосвіта» для дистанційного навчання» (04.05.2020) 4 год. (0,12 ЕКТС), отримано сертифікат.
  • Дистанційне підвищення кваліфікації на порталі ТОВ «Всеосвіта» вебінар за темою: «Онлайн-тести як інструмент перевірки знань в умовах дистанційного та стаціонарного навчання. Як зробити свої тести надсучасними» (07.05.2020) 2 год. (0,06 ЕКТС), отримано сертифікат.
  • Дистанційне підвищення кваліфікації на порталі ТОВ «Всеосвіта» вебінар за темою: «Як інтегрувати курс «Мистецтво» не на словах, а на дії» (19.05.2020) 2 год. (0,06 ЕКТС), отримано сертифікат.
  • Участь у Всеукраїнській конференції на платформі Міністерства освіти і науки України, навчально-методичного інституту непереривної освіти та інституту модернізації змісту освіти за темою: «Електронні журнали та щоденники для закладів загальної середньої освіти»  (17.04. 2020), отримано сертифікат.
  • Участь у Всеукраїнській конференції на платформі Міністерства освіти і науки України, навчально-методичного інституту непереривної освіти та інституту модернізації змісту освіти за темою: «Перехід до електронного журналу і щоденника. Сертифіковані інструменти для дистанційного навчання» (15.05. 2020), отримано сертифікат.
  • Дистанційне підвищення кваліфікації на порталі ТОВ «Всеосвіта» вебінар за темою: «Підвищення рівня цифрової грамотності педагогічних працівників» (04.05.2020) 4 год. (0,12 кредиту ЕКТС), отримано сертифікат.
  • Дистанційне підвищення кваліфікації на порталі ТОВ «Всеосвіта» вебінар за темою: «Цифрова грамотність: YouTube, Gmail, GoogleDuck, у Блог та Тести на «Всеосвіті»» (02.06.2020) 2 год. (0,06 ЕКТС), отримано сертифікат.
  • Участь у Всеукраїнській науковій конференції «Мистецький форум» за темою: «Деякі аспекти цифрової трансформації мистецької освіти» на платформі Zoom 24.05.2020, отримано сертифікат.
  • Участь у Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Педагогічні інновації та інструменти. Техніки для особистого та психологічного розвитку» (17-18.06.2020), отримано сертифікат.
  • Підготовлено документи до участі в конкурсі на присвоєння Обласної премії ім. Я. Новицького в галузі НКС (жовтень, 2019).
  • Підготовлено документи до участі в конкурсі на присвоєння  Всеукраїнської премії УЦКД «Жива традиція» (листопад, 2019).
  • Розроблено положення про іспит з навчальної дисципліни «Сольфеджіо» для студентів 27, 31 гр. спеціалізацій «Народне пісенне мистецтво», «Народне інструментальне мистецтво».
  • Розроблено положення про диф. залік з навчальних дисциплін «Зарубіжнамузична література», «Аналіз музичних творів» (3 курс); «Хорове аранжування» (4 курс), «Сольфеджіо» (1 курс); «Розшифровка народних пісень» (3 курс).
  • Підготовлено екзаменаційні білети з «Сольфеджіо» для студентів 27,31  груп.
  • Підготовленіта проведені модульні контрольні роботи з навчальних дисциплін «Сольфеджіо» для I, III курсів; «Аналіз музичних творів» для II Iкурсу; «Зарубіжна музична література» для II, III курсів; «Навчальна практика з спеціальності» для III, IV курсів; «Хорове аранжування», «Народна музична творчість» для 1 курсу.
  • Роботау складі журі районного фестивалю-конкурсу народної творчості «Степова симфонія відродження», «Степ та воля – козацька доля» (жовтень, 2019).
  • Робота у складі журі Обласного конкурсу фольклорних колективів «Запорізька спадщина» (листопад, 2019).
  • - Робота у складі журі VII Всеукраїнського дистанційного конкурсу фольклорних колективів, інструментально-виконавської та диригентської майстерності «Грай, музико!» (29 травня 2020 р.).
  • Участь студентського вокально-фольклорного ансамблю «Візерунок» у IV Національному Чемпіонаті України з фольклору «EUROFOLK-ЗАПОРІЖЖЯ 2019» в рамках міжнародного конкурсу «Таланти 21 століття», II місце, (16.11.2019).
  • Участь студентського вокально-фольклорного ансамблю «Візерунок» в Обласному конкурсі фольклорних колективів «Запорізька спадщина», I місце (30.11.2019).
  • Участь студентського вокально-фольклорного ансамблю «Візерунок» у X Міжнародному Різдвяному фестивалі-конкурсі хорового мистецтва в м. Краків (Польща), IIмісце в номінації «Камерні хори» (грудень, 2019).
  • - Участь студентського вокально-фольклорного ансамблю «Візерунок» у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв і талантів «SuperStar», «Я йду за мрією», Диплом I ступеня, (1-3.05.2020 м. Бердянськ).
  • Участь студентського вокально-фольклорного ансамблю «Візерунок» у Міжнародному фестивалі-конкурсу «Самоцвіти – Країна безмежних можливостей», Диплом Iступеня (26.05.2020 м. Львів).
  • Участь студентського вокально-фольклорного ансамблю «Візерунок» у VII Всеукраїнському дистанційному конкурсі фольклорних колективів, інструментально-виконавської та диригентської майстерності «Грай, музико!» Диплом I ступеня (29 травня, 2020 м. Мелітополь).
  • Участь студентського вокально-фольклорного ансамблю «Візерунок» у Міжнародному фестивалі-конкурсу «SOLOVIOVART» (1-7.06.2020, м. Київ).
  • Підготовлений та проведений Святковий концерт–бесіда до Міжнародного дня Музики  (жовтень, 2019).

Підготовка матеріалів для періодики, на сайт коледжу:

  • рубрика «Методичний кабінет»;
  • про підсумки конкурсу-огляду методичної роботи викладачів училища за 2018-2019 навч. рік (вересень, 2019);
  • «Міжнародний день Музики», (жовтень, 2019);
  • «ЄВРОФОЛЬК–ЗАПОРІЖЖЯ 2019», сайт і стаття в газеті «Новий день», (листопад, 2019);
  • «Запорізька спадщина – 2019», газета «Новий день» (грудень, 2019);
  • Вебінар за темою: «Інтерактивні методи навчання як приклад творчої діяльності викладача» (листопад, 2019);
  • «X KRAKOW ADVENT & CHRISTMAS CHOIR FESTIVAL» (грудень, 2019);
  • «Про роботу навчального кабінету «Народної музичної творчості» у 2019-2020 навчальному році» (червень, 2020).

 

Організаційна робота:

  • планування роботи кабінету народної музичної творчості;
  • керівництво гуртком «Любителі класичної музики». Проведено 21 засідання (з них дистанційно– 6). 19 студентів 21, 25, 27 груп (староста – Жидкевич Дар’я ).

 

Завідувач навчального кабінету народної музичної творчості 

Тетяна СЕРГЄЄВА