Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

Обласна олімпіада з музичної літератури

16 лютого  2020 р. у Великому залі Запорізького музичного училища ім. П. І. Майбороди  відбулася  обласна Олімпіада з музичної літератури, присвячена 250-річчю з дня народження видатного німецького композитора, представника Віденської класичної школи Людвіга ван Бетховена.

Олімпіада проходила за трьома турами:

I тур - тестові завдання за матеріалами  життя і творчості композитора, історіями створення ведучих жанрів фортепіанної, оркестрової та вокальної музики митця, особливостями музичної форми, засобами музичної виразності, тембровими особливостями  оркестрової звучності;

II тур -  музична вікторина за творами Людвіга ван Бетховена,  в яку входили 3, 5, 6, 9 симфонії, 8, 14, 23 сонати для фортепіано, увертюра до драми Й. В. Гете «Егмонт»,  багатель «До Елізи», вокальні твори: пісня Клерхен  «Гремять барабани», «Бабак» на слова В. Гете, «Шотландська застільна» на слова В. Шмідта;

III тур – портретна галерея, в якій треба було охарактеризувати  особистість діяча культури, глядячи на портрет з екрану і пояснити, що пов’язує його з життям та творчістю Людвіга ван Бетховена.  До портретної галереї  увійшли: У. Шекспір, Ф. Шиллер, Й. В. Гете, Г. Нефе, Ф. Й. Гайдн, А. Сальєрі, В. А. Моцарт, К. Черні, Ф. Ліст, Р. Вагнер, Г. Берліоз, Б. Наполеон, Й. Брамс, Л. Рельштаб, П. Чайковський, О. Серов, О. Купрін, Л. Толстой, С. Рахманінов, С. Ріхтер.

На Олімпіаду з’їхались учасники з різних міст Запорізької області та за її межами - Енергодар, Бердянськ, Мелітополь, Оріхів, Нестерянка, Генічеськ, Нікополь, Дніпро і Запоріжжя, всього 44 учасника.

Мелітопольське училище культури на Олімпіаді представляла студентка 27 групи спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво» (народні інструменти)  Богдана Рекуненко, яку до участі підготувала викладач-методист Сергєєва Тетяна Анатоліївна. Після перевірки робіт членами журі та підрахунку балів, Богдана Рекуненко посіла III місце.

Наші вітання Богдані і подальших успіхів у навчанні!!!

1 2 3

img0020 Завідувач методичного кабінету: Т. А. Сергєєва