Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 

«Душа генія музики» Новый день

З1-гоквітня 2018 року всесвітнє музичне суспільство відмічає 145-річчя з дня народження видатного композитора, піаніста, диригентаСергія Васильовича Рахманінова. Ця подія співпадає із значним и ювілейними датами в історії української музики: 95 років від дня заснування Київської, Львівської та Одеської консерваторій. 5  квітня в Мелітопольському училищі культури  відбулася музично-теоретична конференція «Душа генія музики», присвячена ювілею композитора.

Студенти ІІ-ІІІ курсів  музичних  спеціалізацій провели велику роботу щодо підготовки конференції. Їх виступи були цікавими, з яскравими презентаціями й торкалися всіх жанрів і напрямків творчості  С.В.Рахманінова: життєвий та творчий шлях (Олександра Ісакова), оперна творчість (Ілля Забродський), фортепіанна творчість,прелюдії (Роман Нестеренко), фортепіанний концерт № 2, с-moll (Єва Деменчук), симфонічна  творчість (Катерина Істоміна), вокальна лірика (Катерина Риженко), С.В. Рахманінов і сучасність (Вікторія Михайленко).

У своїх виступах студенти використовували архівні документи, відео-фотоматеріали, музичні твори у виконанні відомих оркестрів, піаністів, вокалістів і самого Сергія Рахманінова.

На відкритті конференції з привітальним словом виступила науковий керівник, викладач-методист Сергєєва Тетяна Анатоліївна. Вона розкрила деякі факти із життя і творчості композитора, пов’язані з Україною, такі як реорганізація Київського музичного училища в консерваторію у 1923-му році, у 1940-му році  клопотання про присвоєння закладу імені П.І.Чайковського, концертне турне С.В.Рахманінова по містам Україні на початкуXX століття, захоплення поезією Т.Г. Шевченка і як наслідок романс на його вірші «Я опять одинок», обробка української народної пісні «Чоботи» для хорa a capella. Повідомила цікавий факт вже із сучасної музики, що мелодія синглу  відомої співачки Селін Діон «All by myself», запозичена з другого фортепіанного концерту С.В. Рахманінова, автором пісні  Єриком Карменом. Це було доказано нащадками маестро і він був змушений написати ім’я  Рахманінова, як справжнього автора пісні.

Присутні студенти і викладачі отримали велике задоволення від музики геніального композитора С.В. Рахманінова.

Тетяна Сергєєва, викладач-методист