Приймальна комісія:  email telephon30   telegram color   whatsapp 
Комунальний заклад

Мелітопольський фаховий коледж культури і мистецтв

Запорізької обласної ради
Вступнику:

Спеціалізації

029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа»

Кваліфікація:
Фахівець бібліотечної справи;

028 «Менеджмент соціокультурної діяльності»

Спеціалізація:
Видовищно-театралізовані заходи

028 «Менеджмент соціокультурної діяльності»

Спеціалізація: Народне інструментальне мистецтво (духові інструменти)

028 «Менеджмент соціокультурної діяльності»

Спеціалізація:
Народне пісенне мистецтво

028 «Менеджмент соціокультурної діяльності»

Спеціалізація: Народне інструментальне мистецтво (народні інструменти)

023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво»

Кваліфікація:
Керівник аматорського колективу (гуртка, студії)

024 «Хореографія»

Спеціалізація:
Народна хореографія

Мелітопольський фаховий коледж культури і мистецтв – творчий і динамічний вищий навчальний заклад I рівня акредитації, який здійснює свою освітню діяльність на рівні кваліфікаційних вимог до молодшого бакалавра.

 

    Училище готує для роботи в соціально-культурній сфері фахівців, які здатні надавати послуги населенню в організації культурного дозвілля та розваг, керувати оркестровими, театральними, хоровими, танцювальними колективами, аматорськими об'єднаннями декоративно-прикладного мистецтва. Паралельно випускники можуть працювати артистами ансамблю народного танцю, викладачами музичних та хореографічних дисциплін, бути спеціалістами бібліотечної справи, організаторами театралізованих свят та обрядів. Навчальний заклад дає змогу творчій молоді працювати не лише в палацах культури, клубах, бібліотеках, в центрах дозвілля і розваг, а й відкриває двері в світ підприємницької діяльності, проводячи різні культурно-мистецькі акції, фестивалі, конкурси.

 Мелітопольський коледж культури – єдиний навчальний заклад такого типу в Запорізькій області. Саме він забезпечує розвиток різних жанрів самодіяльності, народної творчості, бібліотечної справи, декоративно-прикладного мистецтва.
Програми освітньо-кваліфікаційної підготовки, які пропонуються для вивчення, зорієнтовані на отримання студентами як повної загальної освіти, так і глибокої гуманітарної підготовки, професійної етики, менеджменту, а також засвоєння практичних навичок і вмінь у вибраних спеціальностях.

   По закінченню навчального закладу студентам присвоюється відповідна кваліфікація і звання молодшого спеціаліста. Кращим випускникам надаються рекомендації для продовження навчання в Харківській академії культури, Київському національному університеті культури і мистецтв та інших навчальних закладах України ІІІ-IV рівня акредитації.

Підготовка фахівців здійснюється за денною та заочною формами навчання. Навчально-виховний процес забезпечує 12 предметно-циклових комісій, на яких працює 80 викладачів. Серед них викладач Чабанова Ю.М. має звання заслуженого працівника культури України, 10 викладачів-методистів, 6 магістрів, 18 старших викладачів, 26 викладачів вищої категорії. Багато працівників мають високі відомчі нагороди за розвиток культури та мистецтва, за багаторічну працю в галузі культури, є відмінниками освіти.

   Свідченням високого професіоналізму є участь багатьох викладачів у престижних Всеукраїнських конкурсах і фестивалях майстрів мистецтв самодіяльної та професійної творчості. В.В. Грицаненко, Б.С.Бервецький, В.І. Білоконь визнані у 2004 році кращими науково-педагогічними працівниками вищих навчальних закладів України. 

В училищі працюють творчі колективи : народний ансамбль танцю "Запорізькі обереги", (художній керівник Чміль В.А.); хореографічний ансамбль "Червона калина" (керівник М.А. Себестіянський); оркестр народних інструментів (диригент Фтіц Т.А.); духовий оркестр (диригенти: Мустафін В.М., Омельчук П.Т.); естрадний оркестр – (диригент Шитіков В.В.); театр місцевого факту (режисер Єгоров М.О.); експериментальний театр (режисер Стоянчева Л.А.); хоровий колектив «Світанок» (керівники: Чабанова Ю.М., Колос Н.В.).

    Накопичений досвід дає змогу зробити висновок, що результативність досягається шляхом активізації навчального процесу, використання і впровадження новітніх технологій. Сучасний навчальний процес в училищі насамперед сприяє формуванню творчої особистості, яка б задовольнила потреби суспільства.

    Сьогодні в училищі навчається 240 студентів на денному та 110 на заочному відділеннях. Для навчання створено всі необхідні умови. Матеріально-технічна база училища – це навчальний корпус площею понад 2 тис. кв. м, 13 лекційних аудиторій, оркестровий та хоровий класи, 24 кабінети, 6 лабораторій. До послуг студентів училища бібліотека (книжковий фонд - понад 30 тис. книг та збірників нотної літератури), комп'ютерний клас (з підключенням до Інтернету), студія звукозапису, навчальний театр, гуртожиток, актова зала, студентське кафе тощо. Для організації виїзних концертів та вистав використовується автоклуб. 
    Нарешті, Мелітопольське училище культури – це місток між навчанням та професійною кар'єрою. Навчальні програми не обмежуються тільки теоретичною та практичною підготовкою в навчальному закладі. Вони включають стажування студентів в сучасних Центрах дозвілля, Палацах культури, централізованих бібліотечних системах, професійних та самодіяльних художніх колективах, обласній філармонії та театрах. Програми стажування дають студентам цінний практичний досвід, безпосередньо пов'язаний з сьогоднішнім становищем у сфері культури, мистецтва, індустрії дозвілля та розваг.

Суттєвим результатом роботи з підготовки фахівців є те, що наші випускники отримують пропозиції з працевлаштування від тих установ, де вони проходили стажування або виробничу практику.

    Випускники Мелітопольського училища культури працюють в закладах культури Запорізької області, а також далеко за її межами. Серед кращих випускників, заслужені артисти України В.М. Павленко Л.В. Табанько, В.І. Репа, заслужені працівники культури України С.А. Романцов та Романцова С.А., Г.М. Панасевич, Н.М. Клименко, композитор і співак А.В. Сердюк, кандидат історичних наук, професор Київського національного університету культури і мистецтв Л.П. Дихніч та багато інших. 

 

Що потрібно для онлайн вступу